20 anledningar varför du ska välja Ajax Larm

20 anledningar varför du ska välja Ajax Larm

Trådlösa hemlarmet från Ajax Systems överträffar de flesta oberoende smarta hem system i alla avseenden.

… Och vad roligt att just du hittade vår artikel! Vi som skrivit denna artikel har haft verksamhet sedan 1986 i säkerhetsbranschen genom egna installationsföretag och som distributionsföretag inom larm & RFID. Utan vidare så ska vi gå igenom 20 goda anledningar till varför vi tycker Ajax är ett bra larm.

Med dess avancerade teknik och robusta komponenter går de i god för hög trygghet, samtidigt som installationen och skötseln är mycket enkel. Och du slipper abonnemangsavgifter!

Här kommer listan med 20 anledningar varför du ska välja Ajax som ditt hemlarm.

1. Funktionalitet

Ajax trådlösa larm kan enkelt utökas med instegs-, brand- och översvämningsdetektorer, samt reläer för fjärrstyrning av elektriska apparater. Du kan köpa och lägga till ytterligare enheter till systemet individuellt. Detektorer kan anslutas med några få tryck i mobilappen.

 

2. Lång batteritid

Ajax-enheter drivs av batterier och inte från nätverket (vilket är hur trådbundna system fungerar) Med det i åtanke har Ajax Systems utvecklat ett speciellt energieffektivt radioprotokoll som gör att de skyddar ditt hem eller kontor så länge som möjligt – upp till 7 år. Det kallar vi länge mellan batteribyte!

Läs mer om hur länge Ajax-enheter fungerar på batterier och vad som påverkar detta på deras site här

 

3. Ajax enheter fungerar långt bort från hubben

Ajax System har testats och det maximala avståndet mellan hubben och detektorerna i öppet utrymme har uppnåtts till 2 000 meter. Vilket är mycket bra. Tänk dock på att din upplevelse kan variera, eftersom väggar, tak och andra barriärer kommer att förkorta det avståndet. Om du är osäker kan du göra ett radiotest med appen Ajax Security Systems för att fastställa signalstyrkan innan du installerar detektorer.

Ajax System har testats och det maximala avståndet mellan hubben och detektorerna i öppet utrymme har uppnåtts till 2 000 meter.
20 anledningar varför du ska välja Ajax Larm 1

 

4. Du får meddelanden i god tid när det är dags för batteribyte

Hur vet jag om en enhets batteri håller på att ta slut? När batteriet når en kritisk nivå kommer Ajax att skicka ett meddelande till dig. Om du är nyfiken kan du alltid dubbelkolla batterinivåerna när som helst i enhetsinställningarna.

Hur vet jag om en enhets batteri håller på att ta slut? Batteribyte Ajax Notis

5. Hur övervakar jag mitt Ajax säkerhetssystem?

Det enklaste sättet att övervaka är att använda Ajax Security System appen. Den finns där du hittar appar för både iOS och Android. Appen låter dig aktivera/avaktivera systemet och hålla koll på dina enheter (inklusive information om signalstatus, batterinivå och temperatur). Systemet kan även styras med Ajax SpaceControl, KeyPad eller KeyPad Plus.

 

6. Din katt eller robotdammsugare kommer INTE att utlösa ett larm.

Ajax-enheter använder en digital algoritm för att upptäcka mänskliga rörelser. Så länge dina husdjur är mindre än 50 centimeter (19,5 tum) och 20 kilogram (44 lbs), bör de inte aktivera dina Ajax-detektorer. På Ajax hemsida kan du läsa mer om varför rörelsedetektorer reagerar på djur och hur man undviker det

20 anledningar varför du ska välja Ajax Larm

 

7. Kan jag lägga till och ta bort systemanvändare?

Svar Ja, om du är administratör med full tillgång till systeminställningarna. Upp till 99 användare kan anslutas till ett säkerhetssystem. De kan vara familjemedlemmar, vänner, grannar, kollegor eller till och med ett säkerhetsföretag. Vidare finns det bland annat olika användargrupper:

  • PRO med fullständiga access rättigheter.
  • PRO utan åtkomst till kontrollpanelsinställningar.
  • Administratör utan åtkomst till kontrollpanelsinställningar.
  • Administratör med fullständiga rättigheter.
  • Normal användare

 

8. Har Ajax stöd för tredjepartskameror?

Svar Ja. Tredjepartskameror kan anslutas till säkerhetssystemet med hjälp av Ajax-appar. Du kan välja nästan vilken kamera som helst som stöder RTSP eller sömlöst integrera Uniview, Dahua, Hikvision, Safire IP-kameror och DVR. Läs mer om hur man ansluter kameror till Ajax appen på deras hemsida här: https://ajax.systems/how-to-connect-camera-to-ajax/

 

9. Aviseringar.

Hur informerar Ajax dig om en nödsituation? Ajax skickar varningar med push-meddelanden, SMS eller samtal till systemägaren. Du kan välja och ändra dina aviseringsinställningar i Ajax app.

 

20 anledningar varför du ska välja Ajax Larm 

10. Ajax Hub övervakar ständigt detektorerna och rapporterar regelbundet tillbaka till hubben

Om en detektor utlöses skickar den omedelbart informationen. Hubben skickar sedan en varning till systemägarens smartphone och/eller till en central övervakningsstation. Allt detta händer på bara millisekunder.

20 anledningar varför du ska välja Ajax Larm

 

11. Ajax fungerar även om internetet slocknar

Vad händer om internetet slocknar eller går ner? I offlineläge fungerar Ajax på samma sätt som andra professionella säkerhetssystem: detektorer övervakar situationen och skickar information till hubben. Om det finns någon fara kommer systemets sirener att meddela dig.

20 anledningar varför du ska välja Ajax Larm

 

12. Ajax fungerar även om det blir strömavbrott

Vad händer om det blir strömavbrott, lämnas då du oskyddad? Svar Nej. Ajax kommer att fortsätta att skydda ditt hem, även under strömavbrott. Alla detektorer fungerar på batteri och det finns ett reservbatteri installerat i hubben. Den ger upp till 16 timmars tillförlitlig drift. När ditt hem återfår ström laddar hubben automatiskt reservbatteriet.

12 Ajax fungerar även om det blir strömavbrott

 

13. Ajax har ett slutet ekosystem med egen radiokommunikationsteknik

Kan mitt Ajax system hackas eller bli hackat? Det reder vi ut här. Ajax har eliminerat intrångsmöjligheter och felaktigheter genom att ersätta standardalgoritmer och lösningar via helt egna uppfinningar. De utvecklar också mjukvara själva och har bland annat skapat Jeweler radiokommunikationsteknik med flernivåskydd från grunden. OS Malevichs realtidsoperativsystem är immun mot virus, och deras egna IoT-protokoll eliminerar möjligheten att deras utrustning används inom botnätnätverk. För att effektivt förhindra framtida attacker genomför de även regelbundet penetrationstester med externa övervakare.

 

14. Ajax använder dubbla kommunikationskanaler för att skicka varningar

Så kan Ajax störas ut? Till skillnad från de flesta trådlösa och trådbundna säkerhetssystem använder Ajax dubbla kommunikationskanaler för att skicka varningar – mobilkommunikation och bredbandsinternet. När det uppstår problem med en av kanalerna byter Ajax automatiskt till den andra. Om en angripare stör GSM-signalen skickar systemet ett larm via Ethernet eller Wi-Fi.

 

15. Kan radiosignalen mellan hubben och enheterna fastna?

Inte utan att det märks i alla fall! Ajax Hubben styr alla systemdetektorer. I samma ögonblick som den inte tar emot en signal från minst en av dem skickas ett larm för att informera alla användare om kommunikationsbortfallet. Dessutom rapporterar hubben om höga brusnivåer på radiokanalen, vilket kan peka på avsiktliga störningsförsök eller andra kraftiga störningar. Till exempel en grannes trasiga radiomottagare.

20 anledningar varför du ska välja Ajax Larm

 

16. All enhetsdata är krypterad

Kan Ajax radiosignaler fångas upp? Svar Nej. Innan de skickas krypteras all enhetsdata av AES-algoritmen med en dynamisk nyckel. Dessutom har varje enhet en unik identifierare som hjälper till att förhindra förfalskning.

 

17. Du kan installera systemet på egen hand utan professionell installatör

Om du vill kan du installera systemet på egen hand – mobilappen har interaktiva instruktioner med beskrivningar. Å andra sidan kan en professionell installatör ställa in allt optimalt för att säkerställa maximalt skydd. Men valet är upp till dig!

 

18. Ajax-systemet är miljövänligt med EU-certifiering

Alla ajax enheter är miljövänliga och dom har till och EU-certifikat för att bevisa det!

 

19. Ajax arbetar med centrala övervakningsstationer runt om i världen.

I teorin kan du ge dina grannar systemåtkomst. På så sätt kommer de också att få varningar och kan kontrollera att allt är okej. Men många skulle nog rekommendera att ge det ansvaret till utbildad säkerhetspersonal – Ajax arbetar med centrala övervakningsstationer runt om i världen och kan vara ett alternativ i så fall.

 

20. Ajax är gratis att använda när du använder det för att självövervaka

Hur mycket kostar Ajax att driva varje månad? Du behöver bara betala en månadsavgift om du ansluter till en central övervakningsstation. Kostnaden beror på var du befinner dig, storleken och typen av lokaler och antalet efterfrågade tjänster.

 


Nu vet du varför du ska välja Ajax trådlösa larm, men du kanske fortfarande är osäker på vart du ska börja?
Då är du välkommen at kontakta oss för vägledning. Vi hjälper dig gärna att välja ut ditt eget startset! 


Eller kolla igenom våra Ajax produkter själv här, med snabb leverans som vanligt!